سوالات علمی خود را از ما بپرسید

سوالات علمی خود را از ما بپرسید

نظرات 48 + ارسال نظر
هفت آسمان شنبه 14 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 07:39 ب.ظ http://www.7skies.blogsky.com

سال جهانی نجوم مبارک باد

جاشکی یکشنبه 15 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 01:08 ق.ظ

با عرض سلام و خسته نباشید به شما دوستان عزیز.
ممنون از اینکه یک قسمت رو اختصاص دادید برای سوال ها.
سوال ها:
1)منظور از آسمان خراشها چیست؟
2)اگر با تلسکوپ ستاره ای رو به شکل تو خالی در واقع به این صورت که فقط هاله ی دورش دیده بشه،رصد کنیم،مشکل از کجاست؟

با سپاس فراوان...
شاداب باشید...
التماس دعا...

با سلام
اصولا به ساختمان های خیلی بلند و برج های سر به فلک کشیده
آسمان خراش می گن
اما راجع به رصد ستارگان با تلسکوپ باید خدمت شما عرض کنم که ستاره ها به علت اینکه خیلی از ما دور هستند در ابزارهای اپتیکی به صورت یک نقطه دیده میشن هرچه قدرت ابزار اپتیکی ما زیادتر بشه باز هم ستاره ها به صورت نقطه ای دیده میشن بنابراین اگه به صورتی که گفتید دیده مشن حتما مشکل ابزار رصدی شماست که یا به درستی تنظیم نشده و یا مشکل فنی پیدا کرده که باید برای تعمیر پیش متخصص ببرید امیدوارم توضیحات ناقص من مورد استفاده شما قرار گرفته باشه
یا حق

سامان یکشنبه 15 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 07:39 ق.ظ

آیا با توجه به اینکه خورشید داره یکسره جرم خودش رو از دست میده آیا جرمش برای رسیدن به یک غول قرمز تا ۶ میلیارد سال دیگه کفاف میده؟

باسلام . در ستارگان به علت همجوشی هسته ای هیدروژن به هلیوم تبدیل میشه یعنی دو تا هیدروژن با همجوشی هسته ای به یک هلیوم تبدیل می شن یعنی عنصر سبک هیدروژن به عنصر سنگین تر هلیوم تبدیل میشه . نتیجه این همجوشی هسته ای و تبدیل شدن هیدروژن به هلیوم آزاد شدن مقداری گرما و انرژی و نهایتا کم شدن بخشی از جرم ستاره است که عدد آن ۴.۲ میلیون تن در ثانیه است زمانی که ستاره تمام هیدروژن خودشو رو با همجوشی هسته ای به هلیوم تبدیل کرد پوسته خارجی آن شروع به متورم شدن میکنه و به اصطلاح مرحله قول سرخ آغاز میشه بنابراین مرحله غول سرخ شدن زمانی اتفاق میوفتته که ستاره دیگه هیدروژن کافی برای تبدیل کردن نداشته باشه اما بخش اعظمی از جرم ستاره رو گاز هلیوم اشغال کرده . امیدوارم مورد استفاده بوده باشه . منتظر توضیحات تکمیلی باشد

پدرام یکشنبه 15 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 10:52 ق.ظ http://galaxysky.blogfa.com

سلام
طعم کوارک های موجود در نظریه وجود ستارگان کوارکی چی هست؟

با سلام
آقا پدرام متاسفانه متوجه منظور شما نشدم اگه زحمتی نیست کمی بیشتر توضیح بدید

لیلا دوشنبه 16 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 12:52 ب.ظ

سلام

آیا پراکندگی ستارگان در همه ی نقاط کهکشان یکیه؟!

با سلام
وقتی شما به آسمان شب در دل کویر نگاه می کنید نوار روشنی از میلیادرها ستاره می بینید اگر دقت کرده باشید بخشی از آسمان از تعداد ستاره بیشتری تشکیل شده و بخشی تعداد کمتری ستاره داره . بخش پر ستاره آسمان مرکز کهکشان راه شیری است و بخش کم ستاره لبه های کهکشان است اصولا مرکز کهکشان های مارپیچی به علت وجود سیاهچاله مرکزی از تجمع بالای ستارگان برخوردار است . چون تجمع ستاره ها بسیار زیاد است پس در آسمان آن بخش پر ستاره تر به نظر می رسه . امیدوارم توضیحات ناقص من مورداستفاده باشه
یا حق

لیلا دوشنبه 16 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 01:30 ب.ظ http://sokoot-tanhaye.persainblog.ir

سلام
ممنون خیلی خوب توضیح دادین!

کهکشانها همین جوری که دارند از هم دور می شوند آیا چرخش خاصی هم دارند؟

باتشکر

یا علی

با سلام
شکل کهکشان ما از اون حکایت میکنه که در حال دوران است در واقع امکان نداره که کهکشان بتونه بدون دوران به صورت یک قرص مسطح باقی بمونه این حرکت کلی کهکشان بر حرکات انفرادی ستاره های آن افزوده میشه . ستاره های نزدیکتر به مرکز کهکشان با سرعت بیشتری نسبت به ستاره های دورتر در حال گردش هستند مثلا سرعت مداری خورشید به دور مرکز کهکشان ۲۶۰ کیلومتر بر ثانیه است با توجه به قطر کهکشان ما ۱۰۰۰۰۰ سال نوری و سرعت مداری چرخش خورشید حول مرکز حدودا ۲۲۴۰۰۰۰۰۰ سال طول میکشه تا خورشید یک دور کامل حول مرکز کهکشان داشته باشه در قرآن هم آمده : < کل فی فلک یسبحون > همه چیز در افلاک در حال گردش و حرکت هستند (سوره یس آیه ۳۹ ) و ( سوره انبیاء ۳۲ )

غ.گ دوشنبه 16 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 05:09 ب.ظ

سلام
با عرض ادب و احترام

درباره ی سئوالات خانم جاشکی:
درباره ی سئوال یکمین فکر می کنم که منظور شان از آسمان خراش؛ شهاب سنگ یا بهتر بگویم آتش گوی های زمین خراش باشد.
که در توضیح باید گفت این شهاب ها در واقع آذر گوی و یا آتش گوی هایی با جرم و حجم نسبتا بزرگ هستند که با توجه به اندازه ی شان انتظار می رود همه ماده ی شان در تماس با جو نسوزد
و بقایای اندکی از آنها به زمین برخورد کند ولی به خاطر میزان زاویه ی تند ورود این اجرام به جو یا کاملا می سوزند و یا اینکه به جو وارد شده و از جو عبور می کنند و قبل از سوختن کامل و یا اصابت با زمین از جو خارج می شوند.
درباره ی دومین سئوال:
یا واقعا تلسکوپ معیوب است و یا این که از پیچی که کنار چشمی به منظور فوکوس تصویر استفاده می شود استفاده نشده است. که کمی چرخش ان پیچ می تواند تصویر مطلوب را ارائه دهد.

ضمن عذر خواهی از ۷ آسمان که کمی فضولی کردم قصد جسارت نداشتم.
و به نظرم آمد این توضیحات می بایست افزوده گردد.
با احترام
غ.گ

غ.گ دوشنبه 16 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 05:19 ب.ظ

ضمن عذر خواهی مجدد
ادامه ی جواب سئوال یکم خانم جاشکی:
و در حین عبور از جو نور بسیار زیادی گسیل می کنند. طوری که نور شان حتی در روز دیده می گردد. ضمن این که در هنگام عبور از جو دود فراوان به عنوان «رد» پشت سر می گذارند که تا ساعاتی بعد از عبور ممکن است دیده شود. و همچنین در هنگام عبور ممکن است صدایی نیز از آن ها در جو طنین انداز گردد.

[ بدون نام ] دوشنبه 16 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 09:19 ب.ظ

سلام به شما دوست عزیز
ضمن عرض تشکر از شما و توضیحات جالب توجهی که لطف کردین به سوالات من دادین.
در رابطه با سوال اولم باید خدمتتون عرض کنم که من چند روز پیش سوالی در رابطه با تفاوت افق دید خورشید در بیابان ها و شهرها پرسیده بودم،که 7 آسمان لطف کردن در رابطه با اینکه خط افق در بیابان ها صفر می باشد اما در شهرها ،موانع طبیعی و مصنوعی(ساختمان ها و آسمان خراش ها)باعث می شوند که خط افق صفر نباشد و ما شاهد طلوع حقیقی نباشیم،توضیحات قابل توجهی به من دادن.که من متوجه لفظ آسمان خراش نشدم.
و در ادامه توضیحات تکمیلی به من داده شد.
با سپاس و احترام فراوان
یا حق...

!!!!!!!!!!!؟!!!!!!؟ چهارشنبه 18 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 12:11 ب.ظ

سن کیهان تا به امروز چقدر محاسبه شده است؟

هفت آسمان چهارشنبه 18 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 09:14 ب.ظ

با عرض سلام
با تشکر از پرسش خوبتان
اگر ممکن است و مشکلی وجود ندارد لطف کنید خود را معرفی کنید.
و اما پاسخ شما:
با توجه به نظریات و تئوری های مختلف اعداد مختلفی تا به امروز ذکر شده است ولی طبق آخرین تحقیقات و مشاهدات و نظریات(و محتمل ترین آنها تا لحظه نگارش این چند سطر) سن عالم حدود ۱۳.۷ میلیارد سال زمینی تخمین زده شده است.

فاطمه پنج‌شنبه 19 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 12:48 ق.ظ

سلام و خدا قوت...
منظور از مدارهای بسته(مدارهایی که اول و اخری ندارند) برای دنباله دار ها مدارهایی مثل مدار سیاراته؟
با تشکر

باسلام
مدار سیارات خیلی شبیه به دایره است در اصل یک بیضی با خروج از مرکز بسیار کم مثلا برای سیاره عطارد خروج از مرکز مدار حدود ۰۷/۰ است اما مدار دنباله دار ها بیضی بسیار کشیده است گاهی از وقتا اتفاق می افته که با عبور یک دنباله دار از کنار سیارات پرجرمی مثل مشتری مدار بیضی به سهمی ( بیضی که تهش بازه ) و یا هزلولی تبدیل میشه که در این صورت دنباله دار با عبور از کنار خورشید و خارج شدن از منظومه شمسی برای همیشه از منظومه خورشیدی خارج میشه و دیگه بر نمی گرده . البته برعکس این حالت هم احتمال داره اتفاق بیفته امیدوارم این توضیحات مورد استفاده شما قرار بگیره
یا حق

لیلا پنج‌شنبه 19 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 03:08 ب.ظ http://sokoot-tanhaye.persainblog.ir

سلام

چرا آسمون آبیه؟

هفت آسمان پنج‌شنبه 19 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 06:58 ب.ظ

جو کره ی زمین دارای ساختاری متشکل از عناصر و ترکیباتی مانند اوزن ٬ اکسیژن ٬ نیتروژن و... است و وجود این ساختار جوی موجب می شود تا طول موج های کوتاه تر و پر انرژی نور مریی خورشید در جو پراکنده شود و از آن جایی که نور آبی دارای طول موج کوتاه و پر انژری است در جو پراکنده می گردد و همچنین طول موج های بلند و کم انژری (مانند نور قرمز) نیز براحتی از جو عبور کند. به همین دلیل آسمان آبی به نظر می رسد.

لیلا جمعه 20 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 12:17 ب.ظ http://sokoot-tanhaye.persainblog.ir

اگه اینجوریه،پس چرا بنفش نیست؟

بنفش هم طول موج کم تری داره ، هم پر انرژی تره!

هفت آسمان جمعه 20 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 04:00 ب.ظ

طول موج های پر انرژی تر از آبی که یعنی بنفش و فرا بنفش باشد بجای پراکنده شدن توسط جو تقریبا به طور کامل جذب می گردد و اجازه ی عبور را پیدا نمی کنند. بنابراین آسمان آبی می گردد نه بنفش!

سپهر شنبه 21 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 08:17 ب.ظ

با سلام

چگونه ابرهای بزرگ غبار که ستارهای درخشان یا اصلا ستاره ای در میان انها نیست را اشکار میسازند؟

تفاوت نواحی HII و سحابی های بازتابی؟

چگونه حرکات ویژه ی یک ستاره را نسبت به ستاره های دیگری که خود در حال حرکتتند می سنجند؟

پدرام یکشنبه 22 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 12:24 ب.ظ http://galaxysky.blogfa.com

منظورم این بود که کوارک ها شش طعم دارند ( بالا - پایین - سر- ته - افشان - بیگانه) طعم موجود در ستارگان کوارکی فقط بالا و پایینه یا نوع دیگری هم هست؟

سامان چهارشنبه 25 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 01:45 ب.ظ

ممنون از جواب
ولی به نظرم برخی اوقات محاسبه های فیزیکی غلط از آب در می اد که شاید این فعل و انفعالات خورشیدی هم از این اشتباهات مصون نباشه البته باید چند میلیارد سالی برای رویت این پدیده صبر کرد تا دید که کی درست میگه!!!! البته شاید...

سامان چهارشنبه 25 شهریور‌ماه سال 1388 ساعت 01:50 ب.ظ

راستی در مورد طعم ستارگان کوارکی یه مطلب جالب خوندم که نظر اینه که ۲تا بالا و یکی پایین
امیدوارم طعم خوبی باشه البته قطعا یک فرضیه بیش نیست و خیلی مونده تا واقعا معلوم بشه

محسن یکشنبه 5 مهر‌ماه سال 1388 ساعت 01:54 ب.ظ

با سلام خدمت شما می خواستم بدونم که مطالبی در مورد عمر خورشید تا به امروز و آینده ی ان وجود داره که اثبات کنه خورشید حتما کوتوله ی سفید می شه و گونه انرژی خودشو از دست می ده و در زمان کوتوله بودن خودش چه انرژی و از کجا مییاره؟
خاک پای تمام بچه های گل هفت آسمان.

پدرام چهارشنبه 8 مهر‌ماه سال 1388 ساعت 01:38 ب.ظ http://galaxysky.blogfa.com

سلام . میشه چند تا منبع خوب و کامل از ذرات بنیادین معرفی کنید. فقط زیاد با فرمول کاری نداشته باشه

دنیا سه‌شنبه 14 مهر‌ماه سال 1388 ساعت 02:58 ب.ظ

با سلام.اگه یک ناظر روی زحل بایستد حلقه های زحل را چگونه می بیند؟؟؟؟؟

با سلام خدمت شما دوست عزیز - چون حلقه های زحل در صفحه استوایی سیاره قرار دارند ( نجوم به زبان ساده ـ صفحه ۳۳۰ ـ پاراگراف آخر ) اگر ناظری دقیقا روی استوای سیاره زحل قرار بگیره حلقه ها رو به صورت یک خط نازک خواهد دید اما هرچه به سمت قطبین زحل حرکت کنه با توجه به عرض نقطه مورد نظر شکل حلقه ها هم تغییر میکند . چون استوای سیاره زحل زاویه میلی برابر ۲۷ درجه با صفحه دایره البروجی می سازد از آن رو که محور زحل امتداد ثابتی در فضا دارد ناظر زمینی می تواند حلقه ها را تحت زاویه گوناگونی ببیند .

دنیا سه‌شنبه 28 مهر‌ماه سال 1388 ساعت 08:29 ق.ظ

ممنون از پاسخ کاملتون

اقا حسین چهارشنبه 29 مهر‌ماه سال 1388 ساعت 10:55 ب.ظ

با عرض سلام
پدیده اختفا در نجوم یعنی چی؟
ممنون

با سلام خدمت شما دوست گرامی . گاهی اوقات دو جرم آسمانی به گونه ای قرار می گیرند که از دید ناظران زمینی یک جرم از پشت جرم دیگر عبور می کند این پدیده را در اصطلاح اختفا می گویند چون از دید ناظران زمینی یکی از جرم ها پشت جرم دیگر مخفی می شود مثلا وقتی می گویند اختفاء ماه و زهره یعنی برای دقایقی سیاره زهره از پشت ماه عبور کرده و از دید ناظران زمینی مخفی می شود . باید توجه داشت که در واقعیت آن دو جرم آسمانی میلیون ها کیلومتر از یکدیگر فاصله دارند و پدیده اختفا فقط از دید ناظر زمینی اتفاق می افتد .

محمود جمعه 1 آبان‌ماه سال 1388 ساعت 01:27 ب.ظ

اگر زمین کره فرض شه به موازات استوا چه قدر باید جابه جا شویم که بتوانیم بگوییم یک درجه ی طول جغرافیایی جابه جا شده ایم؟

سینا جمعه 1 آبان‌ماه سال 1388 ساعت 01:30 ب.ظ

تغییر زاویه ای ماه در یک شب نسبت به شب قبل چقدر بوده؟در همین مدت زمین چه قدر جابه جا شده است؟ممنون

آقا حسین شنبه 2 آبان‌ماه سال 1388 ساعت 07:12 ب.ظ

خیلی ممنون از جواب کاملتون.
ما جز خیلی ممنون چیزه دیگه ای نمیتونیم بگیم.

نرگس سه‌شنبه 19 آبان‌ماه سال 1388 ساعت 06:10 ب.ظ

سلام به شما
می تونم خواهش کنم راجع به رنگ شهاب سنگها یه توضیح محتصر بدین؟
دیشب یه شهاب زیبا دیدم،واقعا زیبا بود،جای همه ی دوستان آسمونیو خالی کردم.چیزی که ذهنم رو به خودش مشغول کرده اینه که این شهاب اول به رنگ طلایی بود،بعد به رنگ سبز شد و در انتها ناپدید شد.
آیا امکانش هست شهابی به رنگ سبز دیده بشه،یا اشتباه دیداری بوده؟
با سپاس فراوان...

با سلام خدمت شما دوست عزیز . وقتی این شهابواره ها با سرعت زیادوارد جو می شوند بین آنها با جوزمین نیروی اصطکاک بوجود می آید که حرارت زیادی را پدید می آورد و این حرارت باعث داغ شدن سطح شهابواره می شود.
در ارتفاع 80 تا 120 کیلومتری حرارت آنقدر زیاد می شود(درحدود 2000 درجه) که لایه های سطح آنها تصعید می شود گازهای مختلف موجود در جو هم بر اثر این دمای زیاد تحریک می شوند و پلاسمایی از گازهای داغ یونیزه اطراف شهاب سنگ بوجود می آید.این گازهای داغ در کسری از ثانیه انرژی خود را به شکل تابش نور ساطع می کنند وبه این صورت شهاب بوجود می آید.با توجه به جنس ذرات ٬سرعت آنها ومولکولهای مسیر عبور٬ نور تولید شده دارای رنگهای متفاوتی است. مثلا” رنگ سبز بیشتر شهاب ها از مولکول های اکسیژن جو گسیل می شوند . نیتروژن رنگ آبی تولید می کند و سدیم رنگ زرد را . عموما” شهاب هایی با سرعت بالا به رنگ سفید دیده می شوند ، چون تمام این رنگ ها با هم مخلوط می شوند . ولی وقتی که سرعت شهاب ها کم می شود به رنگ قرمز در می آیند .

:.Big Bang.: چهارشنبه 4 آذر‌ماه سال 1388 ساعت 09:32 ب.ظ http://galaxysky.blogfa.com

سلام ببخشید زاویه کشیدگی چیه؟؟

با سلام خدمت شما دوست عزیز
در مکانیک سماوی زاویه کشیدگی برای یک سیاره زاویه ایی است که رأس آن زمین و یک ضلع آن از خورشید و ضلع دیگرش از همان سیاره میگذرد. برای درک بهتر این توضیح می توانید به لینک زیر مراجعه کرده و از تصویر دیدن کنید

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Positional_astronomy.png

ستاره یکشنبه 6 دی‌ماه سال 1388 ساعت 02:02 ب.ظ

سلام
چرا خورشید گرفتگی در مکان های مختلف متفاوت می باشد؟
با تشکر...

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز .
در یک خورشید گرفتگی با توجه به وضعیت قرار گرفتن ماه در مدار حرکت به دور زمین و اینکه در چه نقطه ای از مدار خودش قرار داره سه نوع خورشید گرفتگی خواهیم داشت
۱ . کلی
۲ . جزئی
۳ . حلقوی
در موارد ۱ و ۲ نقاطی از کره زمین که در سایه قرار می گیرن خورشید گرفتگی کامل اتفاق می افتد و نقاطی که در نیم سایه قرار دارند کسوف جزئی قابل مشاهده خواهد بود
اما در مورد ۳ اگر زمین در حضیض مداری و ماه در اوج مداری خودش قرار داشته باشد ( حضیض نزدیک ترین فاصله و اوج دورترین فاصله ) کسوف حلقوی رخ خواهد داد یعنی قرص ماه نمی تواند قرص کامل خورشید را بپوشاند برای درک بهتر مطالب از لینک های زیر دید نمایید

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Eclipses_solares.en.png

http://www.hupaa.com/upload/user/Image/Astronomy/lunar%20eclipse%20%5Bshabani%5D/2.png

http://doctor2.persiangig.com/solar%20eclipse%201-2.jpg

PALINA پنج‌شنبه 17 دی‌ماه سال 1388 ساعت 05:23 ب.ظ

سلام خسته نباشید
یه سوال داشتم :
تو فضا ماهواره ها برای تغییر جهت خودشون یا فرار از جاذبه ی یک سیاره از موتور های سوخت مایع یا جامد استفاده می کنند اما تو فضا که خلا هستش اون موتور ها چه چیزی رو هل میدهند تا بتونند مسیر خودشون رو تغییر بدهند ؟
تشکر .
خدانگهدار .

[ بدون نام ] جمعه 18 دی‌ماه سال 1388 ساعت 03:28 ب.ظ

سلام
با وجود اینکه می گیم در مرکز کهکشانها یک سیاه چاله ی مرکزی قرار داره،پس چرا بازم مرکز کهکشانها درخشان تره؟؟؟؟؟

با سلام خدمت شما دوست عزیز
اینگونه به نظر می رسد
مرکز کهکشانها به علت تجمع زیاد ستاره ها . نورانی دیده می شود . این ستاره ها در حال جذب شدن توسط سیاهچاله مرکزی هستند
مانند تصویر زیر

http://www.rain.org/campinternet/astronomy/img/milky_way.jpg

A-H پنج‌شنبه 24 دی‌ماه سال 1388 ساعت 01:26 ب.ظ

باسلام
به کمک روش تخمین فاصله از روی مقیاس نورانیت ظاهری فاصله تقریبی ستاره ای را محاصبه کنید که ۱۰۰۰۰بار کم نور تر از شعرای یمانی است ؟

[ بدون نام ] یکشنبه 4 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 10:33 ب.ظ

سلام ایا امکان این هست که در سال 2012 خورشید در مرکز کهکشان راه شیری قرار بگیره؟

با سلام خدمت شما دوست عزیز
قطر کهکشان ما تقریبا ۱۰۰۰۰۰ سال نوری است و خورشید با منظومه سیاراتش جایگاه بی اهمیتی را در آن اشغال کرده است. منظومه شمسی به فاصله تقریبی ۳۰۰۰۰ سال نوری از مرکز و خیلی نزدیک به صفحه استوای کهکشانی قرار گرفته است. ستاره های به دورمرکز کهکشان حرکت می کنند. سرعت مداری خورشید ۲۶۰ کیلومتر بر ثانیه است و ۲۲۴۰۰۰۰۰۰ سال طول می کشد تا خورشید یک دور کامل حول مرکز کهکشان را بپیماید.(نجوم به زبان ساده) در هر بار حرکت به دور مرکز در مدت مشخصی زمین نسبت به خورشید در وضعیت قرار می گیرد که از دید ناظران زمینی خورشید از مرکز کهکشان عبور می کند این امر کاملا طبیعی است و در دوره های مشخصی اتفاق می افتد . در سال ۲۰۱۲ نیز شاهد این اتفاق خواهیم بود و اصلا پدیده غیر منتظره ای نیست

ریتا سه‌شنبه 6 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 06:30 ب.ظ

سلام
ببخشید یه قانون فیزیکی میگه اجسام از هم دور میشن!خب چرا صفحه های اقیانوسی بهم نزدیک میشن؟

میشه یه توضیح کلی درمورد انبساط عالم و بیگ بنگ بدین!

با سلام خدمت شما دوست عزیز
در حال حاضر سه نظریه برای توصیف پیدایش و تحول عالم وجود دارد یکی از نظریه های معتبر نظریه مهبانگ یا بیگ بنگ است.
بنابراین نظریه روزی روزگاری آتشگویی وسیع از گازهای بی نهایت سوزان و چگال که بیشتر متشکل از ئیدروژن با اندکی هلیوم بود وجود داشت . در حدود ۱۰ تا ۱۵ بیلیون سال پیش این آتشگوی منفجر شدو اتنشار آن به شهادت انتقال به سرخ هنوز ادامه دارد . با گذشت زمان تراکم ماده در بسیاری از نقاط این توده منبسط شونده ی گاز پدید آمد . این تراکم ها با جذب ماده ا ز محیط اطراف رشد کردند و به این ترنیب عالم به توده های عظیمی از گاز که هریک می رفت تا کهکشانی شود تقسیم شدند . این توده های همچنان در انبساط بی وقفه جهان شرکت دارند هریک از این توده های عظیم گاز بار دگر تکه پاره شده و ستاره ها را پدیدآوردند . . . جهت کسب اطلاعات بیشتر به کتاب نجوم به زبان ساده صفحه ۱۷۷ مراجعه نمایید .

الهه سه‌شنبه 10 فروردین‌ماه سال 1389 ساعت 01:50 ب.ظ

سلام
در مورد هفت اسمان اگر اطلاعت علمی دهید ممنون که ایا هفت طبقه است یا کثرت وبیکرانی اسمان است؟

با سلام خدمت شما دوست گرامی
ضمن عرض تبریک سال نو
طبق نظر اکثر مفسران منظور از هفت آسمان هفت طبقه یا هفت عالم مجزا می باشد که این عوالم هیچگونه ارتباطی با یکدیگر ندارند . بر طبق آیات و روایات متعدد هرچه که انسان از جهان اطراف خود می بیند هرچند با قویترین ابزارهای ساخت دست بشر باشد جز آسمان اول به حساب می آید .

رژین پنج‌شنبه 9 اردیبهشت‌ماه سال 1389 ساعت 08:38 ب.ظ

سلام
من سئوالم اینه: اسطرلاب چطوری کار می کنه؟

T جمعه 31 اردیبهشت‌ماه سال 1389 ساعت 02:50 ب.ظ

سلام.
تا جایی که من اطلاع دارم ۴هیدروژن با هم واکنش میدن و یک هلیوم به وجود میاد.این مطلب رو توی نجوم به زبان ساده و شناخت مقدماتی ستارگان خوندم.
۲تا هیدروژن درسته یا ۴تا هیدروژن؟

s چهارشنبه 20 مرداد‌ماه سال 1389 ساعت 11:25 ق.ظ

سلام

می خواستم بپرسم واقعه 5 شهریور واقعیت دارد ؟

لطفا سریع جواب دهید

محدثه رضاجو چهارشنبه 10 شهریور‌ماه سال 1389 ساعت 01:51 ب.ظ http://blogsky.com

آیا درست است که تا چندین هزارسال دیگر خورشید مانند یک گوی آتشین منفجر میشود ودنیا به آخر میرسد؟

محمد جمعه 23 مهر‌ماه سال 1389 ساعت 09:47 ق.ظ http://mrintertament.blogfa.com

با عرض سلام وادب به همه ی هفت آسمانیها!
می خواستم بدونم که زاویه ی ورود یک جرم به جوزمین چقدر باید باشه تا اون جرم نسوزه؟
با تشکر

محمدخان سه‌شنبه 27 مهر‌ماه سال 1389 ساعت 06:11 ب.ظ

باعرض سلام به همه ی هفت آسمانی ها.
اگه میشه دمای صفر مطلق رو دقیقآ مشخص کنید وبگید که در این حالت چه اتفاقاتی رخ میده.
باتشکر

ف-زارع شنبه 22 آبان‌ماه سال 1389 ساعت 10:38 ب.ظ

در قران اومده خدا جهان رو در شش روز آفریدند درحالیکه این اتفاق طبق نظریات فیزیک میلیاردها سال به طول انجامیده!؟چرا؟

فاطمه پنج‌شنبه 27 آبان‌ماه سال 1389 ساعت 11:34 ب.ظ

سلام
میخواستم بدونم مرکز منظومه شمسی سیاهچاله است؟

zzz دوشنبه 15 آذر‌ماه سال 1389 ساعت 04:41 ب.ظ

چرا آسمان آبی به نظر می رسد؟

نرگس جمعه 26 آذر‌ماه سال 1389 ساعت 02:28 ب.ظ

زمین واسمان در علم چه معنایی دارند

علیرضا سه‌شنبه 12 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 10:45 ق.ظ

آیا نظریه ی 2012 حقیقت دارد؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد